ile

Gelinlerin olduğu kadar damatların da düğün hazırlığı yaparken seçim yapması gereken detaylar vardır. Damatlıktan ayakkabıya, kravat seçiminden saç kesimine kadar pek çok kısım en iyi şekilde seçilmelidir. Şık ve kusursuz bir damat olmak için küçük detayları da özenle seçmeniz gerekir. Yaka çiçeği de bunlardan biri. Damatlığınıza, gelin çiçeğine ve mekan düzenlemesine uyum sağlayacak bir yaka çiçeği seçerek kusursuz görünebilirsiniz. O halde en iyi damat yaka çiçeği önerilerine hazır mısınız?

Salon düğünü, balo salonu düğünü ya da tarihi mekan düğünü organize ediyorsanız damat yaka çiçeği seçimini de en çarpıcı çiçekten seçmenizde fayda var. Kırmızı gül damatlığa en çok yakışan çiçeklerden biridir. Özellikle koyu renkte bir damatlık tercih ettiyseniz kırmızı gül iyi bir seçenek olabilir.

Kır düğünü için çeşitli kır çiçekleri yaka çiçeği olarak tercih edilebilir. Farklı renkleri bir araya getirerek şık bir yaka çiçeği elde edebilirsiniz.

Yaka çiçeğinde kullandığınız çiçeklerin renklerinin damatlığın rengi ile uyum sağlaması gerektiğini unutmayın. Eğer canlı renklerde bir damatlık tercih ettiyseniz daha pastel tonlarda çiçekleri kullanarak uyumlu bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Düğün teması için bir renk belirlediyseniz yaka çiçeğinde de bu renkleri kullanabilirsiniz. Beyaz çiçekler damatlıklara en çok yakışan çiçeklerdir. Damatlığınızın daha ön planda kalması için siz de beyaz bir yaka çiçeği tercih edebilirsiniz.

Çiçeğinizin şıklığınızın önüne geçmesini istemiyorsanız sade bir kır çiçeği yeterli olacaktır.

Kır ya da kumsal düğünü için papatya ve türevi çiçekler tercih edebilirsiniz. Gelin çiçeğinde yer alan çiçekleri kullanırsanız gelin ile uyumlu bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Klasik yaka çiçeklerinden uzaklaşmak ve daha marjinal tercihler yapmak istiyorsanız sukulent ile bir yaka çiçeği yaptırabilirsiniz.

Uyumlu ve şık bir kombin yaratmak amacıyla damatlığınızda yer alan renkleri içeren bir çiçek tercih edebilirsiniz.

Papyon, gömlek, yelek gibi parçaları farklı renklerde tercih ettiyseniz çok fazla baskın renklerde çiçekleri tercih etmemenizde fayda var. Seçtiğiniz renklerle uyumlu ve daha soft tonlarda olan pudra pembesi, açık sarı gibi renkleri içeren çiçekleri kullanarak dengeli bir görünüm elde etmeniz mümkün.