ile

Hayatınız boyunca masal diyarında bir prenses gibi hissetmek için hep bir kır düğünü hayali kurduysanız ilkbahar-yaz ayları bunun için çok uygun. Doğayla iç içe, sevdiklerinizle huzurlu bir kır düğünü yapmak için önerilere ihtiyacınız varsa hiç endişelenmeyin. Düğün mekanından gelinliğe, düğün hediyeliklerinden çiçeklere kadar her bir detayı otantik, bohem ya da masalsı öğelerle oluşturabilirsiniz. O halde kır düğünü önerilerine daha yakından bakmaya ne dersiniz?

 

Kır düğünlerinin ana malzemesi hiç kuşkusuz çiçeklerdir. Yürüme yoluna, mekanın dikkat çeken bölümlerine çiçek yaprakları serpiştirerek harika bir atmosfer yaratabilirsiniz. Çiçekleri, temanın bütününe uygun olacak şekilde seçmenizde fayda var. Örneğin gelin çiçeği, damat yakalığı gibi detaylarda pembe kullandıysanız pembe çiçeklerle mekan süslemek iyi bir tercihtir.

Kır düğünü için gelin çiçeği seçerken mümkün olduğunca kır çiçeklerinden ve pastel renkleri içeren çiçeklerden faydalanmalısınız. Ayrıca çiçeklerin arasında yeşil bitkiler harika bir görünüm oluşturabilir. Kır düğününün ruhuna uyması için gerçek çiçeklerden bir buket hazırlatmayı ihmal etmeyin.

Düğünün ışıklandırması da oldukça önemli. Vintage ampüllerle süslenmiş bir mekan tam da kır düğününe uygun olacaktır.

Kır düğünleri oldukça popüler olduğu için saç, gelinlik gibi detaylar da oldukça çeşitli. Bir kır düğünü gelini olarak doğal, sade, şık ve taze görünmelisiniz. Bunun için abartılı topuzlar yerine salaş toplanmış saçlar, örgüler ya da dalgalı saçlar tercih edebilirsiniz. Ayrıca taşlı, gösterişli saç aksesuarları yerine çiçekli tokalar tercih etmelisiniz.

Saçın yanı sıra gelinlik seçimi de en önemli konulardan biri. Kır düğünü için gelinlik seçimi yaparken içinde rahat hareket edebileceğiniz, uçuş uçuş bir gelinlik harika olabilir. Düşük omuzlu, sırt dekolteli, tül etekli, salaş bir gelinlik tercih edebilirsiniz.

Masa düzenlemesi yaparken de mümkün olduğunca vintage parçalar seçmeye özen gösterebilirsiniz. Ahşap malzemeler, at nalı, kozalak gibi figürler en iyi alternatiflerdendir.

Düğün pastası da düğün hazırlığı yaparken özenle seçilmesi gereken kısımlardan biridir. Kır düğünü için düğün pastaları genellikle çiçekli olsa da siz farklı seçimler yapabilirsiniz. Kozalak, mantar ya da ağaç figürleriyle süslenmiş, toprak tonlarındaki renkleri içeren bu düğün pastası size ilham verebilir.