ile

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok kişinin ölümüne sebep olan Covid-19 virüsü hayatlarımızı duraklattı. Birçok planlar iptal oldu ve insanlar evlerine kalmak durumunda kaldı. Birçok ülkede başlayan normalleşme süreci ülkemizde de başladı. Ancak virüsün tam anlamıyla bitmemesi birçok kişiyi hala korkutuyor. Eğer siz de bu yaz yapılacak düğününüzle ilgili ikilemde kaldıysanız size birkaç öneride bulunabiliriz. Düğünümü iptal etmeli miyim diye düşünüyorsanız bu önerilere kulak verin.

  • Yazın yapacağınız düğün için en önemli şey el dezenfektanları. Her masaya, düğün girişine ve düğün mekanının çeşitli bölgelerine mutlaka el dezenfektanları konulmalı. Düğün organizasyonu yapan şirketler ya da düğün mekanları da kendince önlemlerini alacaktır.
  • Düğünlerde davetlileri kapıda karşılamak, onlarla tokalaşmak ve sarılmak düğün geleneği sayılır. Ancak bu süreçte bu geleneği rafa kaldırmamız gerekebilir. Girişte tokalaşmak, öpmek ya da sarılmak yerine ayak selamına ne dersiniz? Ayak selamı, uzaktan birbirine el sallama ya da kalbine dokunma gibi daha güvenli selamlama şekillerini kullanabilirsiniz.
  • Düğününüzü iptal etmek istemiyorsanız düğün salonu gibi kapalı bir mekan yerine açık hava düğünü yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer düğün mekanını değiştirme gibi bir imkanınız varsa düğününüzü iptal etmeniz gerekmez. Açık havada virüs bulaşma riski daha da azdır. Kır düğünleri, kumsal düğünleri, bahçe düğünleri de trend olmuşken şansınızı bu yönde kullanabilirsiniz. Eğer kapalı bir mekanda yapmak durumundaysanız pencerelerin ve kapıların açık kalacağından emin olmanızda fayda var.
  • Davetiyenizde korona ya da grip belirtileri gösteren kişilerin düğüne katılmamasını kibarca rica edebilirsiniz. Getirilen düğün kurallarında da düğün girişinde davetlilerin ateşi ölçülmesi zorunlu hale getirildi. Bunu da belirtirseniz hastalık belirtisi gösteren davetlilerinizin gelmemesini sağlayabilirsiniz.
  • Eğer düğünü yapacağınız mekan genişse masaların arasını açabilirsiniz. Daha fazla masa ekleyerek her bir masaya daha az kişinin oturmasını sağlayarak güvenli bir ortam oluşturabilirsiniz.
  • Tüm bunlarına rağmen yine de düğününüzü iptal etmek istiyorsanız haklarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Eğer tarihi erteleyebileceğiniz ya da iptal edebileceğiniz yönde bir sözleşme yapmadıysanız maalesef paranızı geri alma gibi bir durumunuz olmayabilir. Ancak sözleşmede böyle bir madde varsa hakkınızı aramalısınız. Organizasyon için anlaştığınız yer ile düğün tarihini ertelemek konusunda bir anlaşmaya varabilirsiniz.

Düğün kurallarıyla ilgili daha net bir bilgiye ulaşmak istiyorsanız daha önce derlediğimiz yazımıza mutlaka göz atın. Yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.