ile

Düğünlerin baş rolü genellikle gelin olsa da damat da en az gelin kadar şık olmalı. Gelinler her zaman çok daha fazla detayla uğraşıyormuş gibi görünür. Oysa ki damatlar için de iş yalnızca damatlıkla bitmiyor. Kol düğmelerinden, kravat&papyon seçimine, ayakkabıdan yaka çiçeğine kadar pek çok detayın en uyumlu şekilde bir araya getirilmesi gerekiyor. Biz de işinizi kolaylaştırmak ve kravat seçimini en iyi şekilde yapmanız için size damat kravat fikirleri derledik.

Kravat seçiminin yaka çiçeğiyle aynı olması gerektiği kuralını duymayan yoktur. Düğünün genelinde nasıl bir renk kullanıldığı, damat ve gelin çiçeğinin hangi renklerden oluştuğu kravat rengi seçmenizi de kolaylaştırıyor.

En risksiz seçimlerden biri beyaz ya da ekru renklerde bir kravat seçmek. Böylece gömlek ile bir görünen kravat çok daha göze batmamış oluyor.

Gri bir damatlık tercih ettiyseniz koyu renklerde bir kravat kullanmanız en doğrusu olacaktır. Kahverengi ya da lacivert bunun için en ideal renkler.

Lacivert takımlar için ise canlı renkler kullanılabilir. Özellikle kır düğünü gibi daha bohem tarza kaçan bir düğün yapmayı planlıyorsanız haki yeşil, turuncu gibi toprak tonları harika olacaktır.

İşi daha da renklendirmeye ne dersiniz? Gelinden az da olsa rol çalmak için çiçekli ya da farklı desenlerde bir kravat tercih edebilirsiniz.