ile

Gelinlikti, ayakkabıydı, saçtı, çiçekti derken düğün gününüzde harika görünmenizi sağlayacak en önemli unsuru unutmayın! Kusursuz gelin makyajının sırları ve ipuçları için hazırsanız hadi başlayalım!

Cildinize iyi bakın

Makyaj uzmanlarının ve makyaj severlerin özellikle son dönemde vurguladıkları en güzel şey, makyaj malzemelerinin az kullanılmasıyla daha güzel bir görüntü elde edildiği oldu. Uzmanlara ve yapılan araştırmalara göre; cildine iyi bakan ve sağlıklı olan kadınların, daha genç ve dinamik göründüğü ortaya çıkmıştır. Kısacası hangi makyaj ürününü kullanırsanız kullanın, cilt sağlığınıza önem vermezseniz en iyi ürün bile sizi kurtaramaz. Bu nedenle diyoruz ki önce cildinizi sonra güzelliğinizi koruma altına alın. Cilt bakım ürünleriyle cildinizin ihtiyacı olan maddeleri ona verin, sonrasında makyaj ürünleriyle gereken desteği sağlarsınız.

Kusurları kapatın

Makyaj yaparken kalıp gibi suratınızı örtecek fondötenleri değil de hafif renk veren nemlendirici ve kapatıcıları kullanmak daha doğrudur. Çünkü kullanılan fondötenler lekeleri kapatmalarına rağmen cildinizi olduğundan daha yaşlı gösterebilir. Bu nedenle hafif bir fondöteni yüzünüzün merkezinden yanlarına doğru uygulayarak kullanabilirsiniz. Eğer göz çevresindeki koyu renkleri yok etmek için kapatıcı kullanmayı düşünüyorsanız bunu kesinlikle fondöteni uyguladıktan sonra yapmalısınız.

Doğal görünümlü ten rengi

Pudrayı az ama kesinlikle kullanmalısınız. Özellikle yüzün T bölgesine yani alına ve burun çevresine, iki kaş arasına uygulayabilirsiniz. Yüzünüze renk vermek için kullanacağınız allığı, elmacık kemiklerinizin üzerine yuvarlak hareketlerle uygulamalısınız. Unutmayın, ideal yanak renginiz uygulama sırasında yanaklarınızın aldığı doğal pembe renktir.

Son rötuşlar

Yüzümüzün genel makyajını tamamladık. Sırada göz makyajımız ve dudaklarımız kaldı. Göz makyajı ve dudak rengi için de doğal renkleri tercih etmek en güzel görüntüyü sağlayacaktır. Kirpik diplerinize eye-liner çekebilir ve göz farınız için en doğal görünümü verecek toprak tonlarını ve bej renklerini seçebilirsiniz. Dudak renginiz için de doğal, kendi dudak renginize yakın tonlar ya da kırmızıya kadar uzanan geniş renk yelpazesinden seçim yapabilirsiniz.