ile

Bir gelinin kusursuz görünmesi için en önemli kısım takı seçimidir. Gelinliğe, saç ve makyaja uyum sağlayacak takılar seçerek eksiksiz bir görünüme ulaşabilirsiniz. Takı seçimi yaparken gelinliğinizin modelini, düğün mekanını, kendi zevkinizi ve trendleri göz önünde bulundurarak en doğru seçimi yapabilirsiniz. Sizin için derlediğimiz gelinlik takıları önerileri size bu yolda rehber olabilir.

 

Takı setleri düğünlerde en çok kullanılan gelinlik takılarıdır. Kolye ve küpe takımları ile uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz. Eğer sade bir gelinlik tercih ettiyseniz gösterişli takılar ile şık bir gelin olabilirsiniz. Takı setlerinde hem küpe hem kolye olduğu için saçlarınızı daha sade bir modelden seçerek takılarınızın ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

İnci, gelinlik takıları arasında en çok tercih edilen malzemedir. İnci kolye ve küpeler beyaz gelinliğe en çok yakışan takılardır. Siz de seçiminizi bu klasik takılardan yapmak istiyorsanız daha model inci takılar tercih edebilirsiniz.

 

2018 trendleri arasında yer alan iri kolyeler gelinlik takılarında da popüler. Özellikle sade ve straplez gelinliklerle kullanılabilen bu iri kolyeleri siz de gösterişli görünüm için tercih edebilirsiniz. Abartılı makyaj ve topuz ile bu kolyeyi tamamlayabilirsiniz.

Sade ama bir o kadar da zarif takılar arıyorsanız bu tarz kolye ve küpeleri tercih edebilirsiniz. Taşlı kolye modelleri özellikle V yaka gelinliklerle kullanılırsa harika bir görünüm oluşturabilir.

Uzun kollu, bisiklet yaka, düşük omuz  gibi üst kısmı kalabalık gelinlikler tercih ettiyseniz kolye yerine şık bir küpe yeterli olacaktır. Sade topuz ile birlikte büyük, abartılı ve renkli küpeler harika bir tercih olabilir.

Klasik inci kolyelerden vazgeçmek istemiyorsanız bunu en sade, minimalist ve modern şekilde yapmanız için sayısız model bulunuyor. Bu tarz inci kolyeler ile zarif bir gelin olabilirsiniz. Elbette bu kolyeye eşlik edecek sade saç ve makyaj modellerini tercih etmeyi de ihmal etmeyin.

Bu tarz boğazlı, boyundan bağlamalı ya da kalın askılı gelinlikler tercih ettiyseniz kolye kullanamayacağınız için şık bir küpe kullanmanız gerekebilir. Sade bir topuz ile gösterişli küpeler tercih edebileceğiniz gibi tek yanda toplanmış saçlarınız için tek küpe modelleri de kullanabilirsiniz.