ile

Düğün siteni hazırladın fakat daha bir çok düğün hazırlığı seni bekliyor. Her detayını incelikle planladığın düğününde, muhteşem görünmenin sırrı vücut tipine göre gelinlik seçmekten geçer. Eğer proporsiyonunuza göre bir model tercih eder ve öne çıkarmanız gereken bölgelere vurgu yaparsanız, herkesi kendine hayran bırakan bir gelin olabilirsiniz. Armut, dikdörtgen, çilek, elma ve kum saati vücut şekillerine göre gelinlik seçimi nasıl olmalı gelin birlikte göz atalım.

 

Armut Vücut Tipi

Göğüslerin küçük ve kalçaların omuzlara göre daha geniş ise, armut şekli vücut tipine sahipsin demektir. Bunun için yapman gereken tek şey, omuzlarınla kalçan arasındaki bu orantısızlığı kamufle etmektir. Bunun için endişelenme gerek yok. Çünkü oldukça kolay bir yöntemle bu görüntüden kurtulabilirsin. Gelinliğini seçerken üst bedenini daha geniş gösterecek drapeli ve kayık modelleri, alt bedenin içinse kalçalarının genişliğini örtecek kabarık modelleri seçebilirsin. Eğer kalçalarından memnunsan bunu avantaja çevirip yarım balık modelleri gelinlik tercihlerinin arasına koyabilirsin.

Kum Saati Vücut Tipi

Kum saati vücut şekline sahipsen gerçekten çok şanslısın. Çünkü dünya nüfusunun sadece %8’nin bu vücut şekline sahip olduğu söyleniyor. Hani diyorlar ya 90-60-90… Evet işte o. Kum saati, kalçaların ve omuzların aynı oranda, bel oyuntusunun da olduğu vücut tipidir. Her gelinlik modelini kusursuz bir şekilde taşır. Bu vücut tipine önerebileceğimiz en güzel gelinlik modeli, tam balık formunda bir gelinliktir.

Elma Vücut Tipi

Elma vücut tipi, kalçaların ve belin yakın ölçülerde olduğu vücut tipidir. Dolgun göğüsler bu vücut tipinin en önemli özelliğidir. Göğüslerin vurgulanabileceği derin dekolte veya V yaka gelinlikler bu vücut tipine çok yakışır. Ayrıca bel bölgesi kemer ya da farklı bir görsel ile kamufle edilerek kusursuz bir görünüm sağlanabilir. A kesim ve helen tipi gelinlikleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yalnızca, kabarık olan eteklerden ve likra, saten gibi vücut hatlarını ortaya çıkaran kumaşlardan uzak durun.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dar kalçalara, geniş omuzlara ve normal ya da küçük göğüslere sahipseniz; vücut tipiniz dikdörtgen… Omuz ve sırt dekolteni veya bacaklarını ön plana çıkaracak düz kesim gelinlik modellerine yönelmelisin.

Çilek Vücut Tipi

Armut vücudun tam tersidir. Omuzların geniş ve kalçaların dar olmasıdır. Bel oyuntusu çok azdır. Bu nedenle yapılması gereken tek şey; alt bedeni daha geniş ve üst bedeni daha dar göstermektir. Çilek vücut tipine sahip kadınların gelinlik seçimlerinde yarım balık formunu ve V yakaları tercih etmelerini öneririz.